روانشناسی رنگ در طراحی داخلی

رنگ در زندگی واقعی وجود ندارد. این تنها اثر امواج الکترو مغناطیس است که توسط مغز و چشمان ما ثبت شدهاند. با این حال نقش بسیار مهمی دارد و ما نمیتوانیم زندگی بدون آن را تصور کنیم. رنگ احساسات و حالات را ایجاد میکند و به خاطر این ویژگیها است که طراحان و مالکان خانه باید عاقلانه از آن استفاده کنند تا فضایی مناسب ایجاد کنند. در این راهنما , ما اثرات روانشناختی رنگ بر ذهن انسان و همچنین توصیههایی برای استفاده از رنگ در تئوری طراحی داخلی را بررسی خواهیم کرد.
شناخت اثرات روانشناختی رنگ در خانه:
رنگ،عنصر نور است. رنگهای مختلف با برقراری ارتباط احساساتی مانند: هیجان,اشتیاق, آرامش و راز, حالات مختلف را در منزل شما ایجاد میکنند. با درک تئوری رنگ در طراحی داخلی میتوانید درست حال خود را خلق کنید. مهم است که هر رنگ برافراد مختلف متفاوت باشد. فاکتورهای زیادی میتوانند شامل سن, نژاد, فرهنگ و نیزتجربیات زندگی باشند. با این حال, مردم همیشه به رنگها واکنش نشان میدهند. بهطور کلی, رنگهای زیر اثرات روانشناسی را در خانه ایجاد میکنند
اثرات روانشناختی رنگ قرمز در خانه:
قرمز رنگ آتش, اشتیاق, خطر و قدرت است. این رنگ پررنگ, محرک و هیجانانگیز است. آن میتواند گرم و جذاب باشد و همچنین میتواند باعث انرژی شما شود. اما دقت کنید. بیش از اندازه از آن استفاده نکنید.
آثار روانشناسی رنگ نارنجی:
افرادی که عاشق قرمز هستند اما علاقه زیادی به تاثیر تهاجمی آن ندارند میتوانند آن رنگ را با نارنجی جایگزین کنند. این رنگ خوش انرژی برای اتاق بچه, اتاق غذاخوری, دفتر و حتی اتاق نشیمن ایدهآل است. این رنگ سمبل شجاعت و میهماننوازی است. همچنین باعث میشود که شما احساس انرژی, ماجراجویی و رفتار دوستانه ای کنید.
آثار روانشناسی رنگ زرد:
براساس روانشناسی رنگ در طراحی داخلی, زرد رنگ گرما, خرد, کامیابی, همدردی وبزدلی است. یک اتاق بارنگ زرد زیبا به نظر میرسد. از استفاده بیش از اندازه آن خودداری کنید
اثرات روانی آبی
آبی یک رنگ مهم در تئوری طراحی داخلی است و بر ذهن انسان عمیقاً تاثیر میگذارد.دلیلی وجود دارد که چرا رنگ آبی بهترین رنگ برای اتاقخوابها است. این حس آرامشو آرامش را القا میکند و میتواند یک رنگ بسیار آرامشبخش باشد. در حمام میتواندبرای ایجاد یک چشمه معدنی مانند فضای آرام استفاده شود. این رنگ سرد, ساکت ورزرو نیز میتواند یک تشریفات باشد. بهترین زمانی است که با رنگهای سفید یارنگهای روشنتر جفت میشود. بیش از حد آبی میتواند ناراحتکننده باشد, پس عاقلانه استفاده کنید.
اثرات روانی سبز
سبز, همانطور که میدانیم رنگ طبیعت است. هم چنین نماد امید, خوششانسی وفراوانی است. این یک رنگ خوب دوستانه است که با رنگهای دیگر مخلوط میشود.سفید به نظر میرسد و میتواند در اتاقهای نشیمن, اتاقخوابها و ادارات استفادهشود.
اثرات روانی ارغوانی
بنفش بارنگهای دیگر خیلی خوب کار میکند. شما میتوانید آن را با رنگهای جواهری دیگر مانند: زمرد سبز یا حتی با نور, رنگهای مکمل مانند بژ, زرد و یا صورتی روشن تلفیق کنید.این یک رنگ ایدهآل در اتاقهای دختر است. اثرات روانشناختی بنفش در کار خانه ایناست که به فضا یک ظاهر موقر و دراماتیک بدهد. به هر حال, بنفش رنگ خانوادهسلطنتی است.
اثرات روانی سیاه
سیاه ، رنگ خرد است. سیاه, در تئوری طراحی داخلی, همیشه در مقادیر کم بارنگهای مکمل استفاده میشود. وقتی درست استفاده شود, میتواند ظرافت و وقار بیپایان را به اتاق اضافه کند. از استفاده از سیاه به مقادیر زیاد اجتناب کنید چون میتواند ناراحتکننده به نظر برسد.
اثرات روانشناختی از سفید
این رنگ تازه و صلحآمیز به طور گسترده در تئوری طراحی داخلی به کار میرود که بتواند احساس جوانی, ایمان و معصومیت را القا کند. سفید میتواند به فضاهای کوچکتری کمک کند. همچنین میتواند اتاقها را شادابتر و تازهتر جلوه دهد.
انتخاب رنگهای طراحی داخلی براساس اثرات روانشناختی آنها
واضح است که افراد از رنگهایی که شخصیت آنها را منعکس میکند احساس راحتی میکنند . برای مثال: یک فرد خجالتی ممکن است در اتاق قرمز احساس راحتی نکند اما ممکن است در اتاقهایی با سایههای سبز روشن یا سبز ،احساس بهتری داشته باشد. بهترین کاری که طراحان داخلی میتوانند هنگام انتخاب رنگ برای خانههای مشتری انجام دهند , استفاده از ترجیحات آنها در مناطق خواب فردی و انتخاب این رنگها در مناطق مشترک مانند اتاق نشیمن و آشپزخانه است که میتواند باعث شود همه اعضا احساس راحتی کنند . هیچ انتخاب واحدی همه را راضی نمیکند , اما باید از این رنگها برای مطابقت با اهداف همه افراد استفاده کرد . امیدوارم این راهنمایی به شما کمک کند تا رنگهای خود را به آسانی انتخاب کنید .
موفق باشید !